Twisters 2D Eng/NL

123 minuten | Actie | Nederlands ondertiteld

Deze zomer keert de epische rampenfilm terug in de bioscoop, een opwindende belevenis die je een adrenalinerush bezorgt en je een van de meest wonderbaarlijke en destructieve krachten van de natuur levensecht laat ervaren.

Bestel hier je tickets

C-Cinema

Bergen op Zoom

C-Cinema

Roosendaal

C-Cinema

Etten-Leur

Omschrijving

Deze zomer keert de epische rampenfilm terug in de bioscoop, een opwindende belevenis die je een adrenalinerush bezorgt en je een van de meest wonderbaarlijke en destructieve krachten van de natuur levensecht laat ervaren.

Deze zomer keert de epische rampenfilm terug in de bioscoop, een opwindende belevenis die je een adrenalinerush bezorgt en je een van de meest wonderbaarlijke en destructieve krachten van de natuur levensecht laat ervaren. Twisters, van de producenten van de “Jurassic”-, “Bourne”- en “Indiana Jones”-films, is een hedendaagse opvolger van “Twister”, de kaskraker uit 1996. In “Twisters”, geregisseerd door Lee Isaac Chung, de voor een Oscar genomineerde schrijver-regisseur van “Minari”, zien we de voor een Golden Globe genomineerde Daisy Edgar-Jones (“Where the Crawdads Sing”, “Normal People”) en Glen Powell (“Anyone But You”, “Top Gun: Maverick”) als tegenpolen die samen proberen de immense kracht van tornado's te voorspellen en misschien zelfs te temmen. Edgar-Jones vertolkt de rol van Kate Cooper, een voormalige stormjager die tijdens haar studententijd een traumatische ervaring had met een verwoestende tornado en nu veilig in New York stormpatronen op schermen analyseert. Ze wordt door haar vriend Javi terug gelokt naar de open vlaktes om een baanbrekend nieuw volgsysteem te testen. Daar ontmoet ze Tyler Owens (Powell), de charmante en overmoedige sociale-mediasuperster die samen met zijn nogal onbehouwen teamleden jaagt op tornado’s en ervan geniet om zijn avonturen online te posten: hoe gevaarlijker hoe beter. Als het stormseizoen heftiger wordt, ontstaan er onheilspellende, nog nooit eerder waargenomen weersverschijnselen. Kate, Tyler en hun concurrerende teams bevinden zich precies op het pad van meerdere stormsystemen die samenkomen boven het midden van Oklahoma en zullen de strijd van hun leven moeten voeren. In “Twisters” zien we tevens belangrijke rollen voor de voor een Golden Globe genomineerde Anthony Ramos (“In the Heights”) als Javi en David Corenswet (de aankomende “Superman: Legacy”). De geweldige nieuwe cast bestaat daarnaast onder meer uit Brandon Perea (“Nope”), Sasha Lane (“American Honey”), Daryl McCormack (“Peaky Blinders”), Kiernan Shipka (“Chilling Adventures of Sabrina”), Nik Dodani (“Atypical”) en Golden Globe-winnaar Maura Tierney (“Beautiful Boy”). “Twisters”, van Amblin Entertainment, wordt geproduceerd door de voor een Oscar genomineerde Frank Marshall (“Jurassic”- en “Indiana Jones”-films) en Patrick Crowley (“Jurassic”- en “Bourne”- films). Het scenario is van de hand van Mark L. Smith, de scenarist van het voor Beste Film genomineerde “The Revenant”. “Twisters” wordt internationaal gedistribueerd door Warner Bros. Pictures en in Noord-Amerika door Universal Pictures.
Regisseur
Lee Isaac Chung
Genres
Actie
Tijdsduur
123 minuten
Taalversie
Engels
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
Releasedatum
17 juli 2024
Kijkwijzer